Ludek píše:To co popisujete je celkem běžná strachová hysterie. Takováto emoční nestálost pak běžně vede k projevům,kdy se pes snaží sám oběsit na vodítku,ječí,kálí a močí a je schopen napadnout kde co,pokud mu není umožněn útok,respektive útěk.
Prostě to zastavte. V psychiatrické pediatrii ještě do nedávna platil prut anebo sprcha ledovou vodou. Ano,příliš primitivní. Ale funkční. Prut ani vodu u psa nedoporučuji . Nebojte se ale zabrat právě tím ostnáčem. Pokud váháte,přijeďte na lekci.
Je mi líto,že jsem zde tázán většinou na to,jak psa "zbušit". Táhne se to se mnou celý život,i když jsem na své pejsky,myslím si,tím nejhodnějším. Jen pokrytecky nestrkám hlavu do písku.
Každopádně neházejte flintu do žita. To,že se váš pes nechá hladit přes plot svědčí o tom,že je pracovně využitelný. Nebojí se lidí. No a je jen na vás,abyste nalezla klíč k odemčení brány k jeho opravdové psí duši. Fakt vám rád pomohu .
Ludek píše:Ale já si tím také nejsem jistý.Jen to předpokládám. Jakákoli konzultace bez přímého kontaktu se psem a problémem, je v rovině spekulace přeci. Nicméně si stále myslím,že je to to,co jsem již napsal. Vycházím jednak z tlaku vzduchu přepočteného na hladinu moře dnes v sedm hodin ráno,ale také a to hlavně,z více jak třicetileté zkušenosti. Takže doporučuji pevný obojek a po dvacátém únoru lekci se mnou. Ať to máte z krku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků