NAŠLA CMOKY,NAŠLA,TAKŽE PŘIKLÁDÁM,JEN TAK PRO OBRÁZEK,JAK SE SNAŽÍŠ ZASTRAŠOVAT LIDI,KDO MAJÍ NĚJAKÝ NÁZOR:-).
JUDr. Miroslav Mašek
Advokát
Spálená 10, 110 00 Praha 1
tel. : 224 947 084, tel./fax : 224 946 501
e–mail :
masek.mirek@volny.cz------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V Praze dne 23.11. 2007
Paní
Magda Poláková
Táborská 15
140 00 Praha 4
Zasláno rovněž el. poštou :
magda.polakova@email.czV ě c : Poslední pokus o smírné řešení věci – výzva poškozené osoby
k bezodkladnému odstranění protiprávního stavu před podáním trestního oznámení a před postupem soudní cestou
==================================================
Vážená paní Poláková,
v rámci právního zastoupení pí. Mgr. Jany Čechové jsem se na Vás obrátil přípisem ze dne 15.11. 2007, když se konkrétně jednalo o písemnost následujícího obsahu a znění /včetně její přílohové části – advokátní plné moci/ :
právně zastupuji pí. Mgr. Janu Čechovou, pod adresou Světice 193, 251 01 Říčany u Prahy s tím, že moje klientka mne pověřila řešením porušování jejich autorských, osobnostních a dalších práv.
Jak jsem byl o záležitosti podrobně informován, byly jste s mou klientkou dlouholetými přítelkyněmi s tím, že v období cca. od měsíce dubna 2006 do měsíce května 2007 jste rovněž blíže kooperovaly ve Vašem společném předmětu podnikání, tedy chovu psů. Mezi účastníky došlo následně k neshodám, které vyvrcholily kromě dalšího tím, že jste mezi sebou ukončily vzájemné styky. To by bylo po právní stránce svým způsobem v pořádku, zásadní obtíž ovšem nastala v úterý dne 13.11. 2007, kdy jste dle sdělení mé klientky na veřejně přístupné internetové stránky měla umístit texty a fotografie, které se mé klientky hrubě v mnoha směrech dotýkají, a které poškozují celou řadu jejich práv. Konkrétně se jedná o následující adresu :
http://www.halitpasa_new.websnadno.eu. Tvrzení zde uvedená jsou uvozena jako skutečnosti, které by se na oficiálních www stránkách mé klientky neměly objevit.
Předně, pokud by jste snad měla v úmyslu pokoušet se vyvinit ze zásadní protiprávní činnosti, kterou Vám moje klientka mým prostřednictvím tímto vytýká, a to tvrzením, že uvedené www stránky nejsou Vaším dílem, pak vězte, že zejména fotografie zde umístěné a IP adresa Vašeho PC nepochybně hovoří o opaku. Pokud by moje klientka nebyla pevně přesvědčena o tom, že celá záležitost je výsledkem Vašeho jednání, nebyl bych pověřen vstoupit s Vámi do kontaktu.
Moje klientka vůči Vám činí následující výtky :
• Předně jste svou činností porušila osobnostní práva mé klientky, když jste na uvedených www stránkách zanesla její fotografie a fotografie jejího obydlí /nad to s nepřiléhavým a zavádějícím komentářem/, které nebyly pořízeny se souhlasem mé klientky, tím méně že by Vám byl kdy udělen souhlas tyto fotografie veřejně prezentovat. Moje klientka měla možnost si ověřit, že zde vyobrazené fotografie pocházejí skutečně z Vašeho digitálního fotoaparátu.
• Tvrzení Vámi na vytýkaných www stránkách uvedená hrubě neodpovídají skutečnosti a mou klientku intenzivně poškozují jak z čistě občanského hlediska, tak rovněž jako zavedeného předního českého chovatele psů a podnikatele v této oblasti dlouhodobě aktivně činného. To je o to závažnější, že uvedené www stránky navštívilo za jediný den cca. 170 lidí.
• Celkové ztvárnění nyní vytvořených www stránek zcela zjevně kopíruje design oficiálních www stránek mé klientky, čímž jednak porušujete její autorská práva k těmto stránkám a dále zcela záměrně vyvoláváte možnost záměny mezi oběma www stránkami.
Svým shora uvedeným nerozvážným jednáním, které dalece překročuje pouhý nepřátelský akt mezi dvěma občany, mezi kterými vznikly vzájemné neshody, porušujete předně příslušná ustanovení zák. č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník v platném znění upravující problematiku nekalosoutěžního jednání /zejména ust. § 41 a násl. cit. zák./, když mezi účastníky existuje přímý konkurenční vztah a tito jsou v postavení soutěžitelů. Dále porušujete příslušná ustanovení zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník v platném znění, který zajišťuje ochranu osobnostních práv mé klientky /zejména ust. § 11 a násl. cit. zák./. Dále je Vaše jednání v příkrém rozporu s autorským právem, resp. s platnou právní úpravou ochrany duševního vlastnictví. A konečně, a to je zcela zásadní fakt, je vysoce pravděpodobné, a moje klientka je o této skutečnosti přesvědčena, že došlo rovněž k překročení hranic trestního práva, když je možno uvažovat o naplnění skutkových podstat takových trestných činů, jako je Nekalá soutěž /ust. § 149 trestního zákona/, Porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi /ust. § 152 tr. zák./, Pomluva /ust. § 206 tr. zák./, Poškozování cizích práv /ust. § 209 tr. zák./, Podvod /ust. § 250 tr. zák./ apod. S tím vším přirozeně souvisí vznik škod, které mohou v konečné výši dosáhnout značně vysokých částek a které je moje klientka připravena žádat k reparaci.
Moje klientka se rozhodla, a to i s ohledem na skutečnost bývalého přátelského vztahu mezi účastníky, poskytnout Vám možnost nápravy současného závadového stavu bez toho, že by se již nyní obracela na příslušné státní orgány. Pokud budou vytýkané www stránky v termínu nejpozději do 22.11. 2007 zcela odstraněny a mé klientce se z Vaší strany dostane omluvy v takové podobě a formě, kterou bude moci veřejně prezentovat a takto očistit své dobré občanské a obchodní jméno, je ochotna uvažovat o tom, že záležitost až na další bude považovat za uzavřenou, přirozeně s výhradou práva žádat již vzniklé škody k reparaci. Pokud však v uvedeném termínu nebude zjednána náprava, moje klientka bude již bez dalšího postupovat cestou práva, a to jak po občanskoprávní a obchodněprávní linii, tak rovněž příslušným podnětem k orgánům činným v trestním řízení, který je co do svých důsledků v zásadě krokem nevratným. Zvažte proto důkladně, jaký další postup ve věci zvolíte.
Očekávám Vaší zprávu o odstranění uvedených www stránek a o učiněné omluvě vůči mé klientce, a to ve shora uvedeném termínu.
Tolik k záležitosti.
Tolik pro připomenutí k obsahu mého cit. přípisu na Vás ze dne 15.11. 2007, když jsem žel nucen konstatovat, že jste mne ve stanoveném termínu do 22.11. 2007 ani přes výslovně učiněnou výzvu nekontaktovala, důsledky svého protiprávního jednání jste neodstranila, a dokonce nadále na dotčených www stránkách dochází k dalším hrubým atakům na dobré občanské i profesní jméno mé klientky. To vše za aktivního přispění další osoby, která byla mou klientkou již taktéž ztotožněna a vůči které bude v případě, že se stav věci obratem nezmění, postupováno rovněž s veškerou platným právním řádem umožněnou razancí.
Za současného stavu celé záležitosti Mgr. Čechová začíná činit první konkrétní právní kroky směrem k Vaší osobě, když jedním z nich je uveřejnění cit. písemnosti ze dne 15.11. 2007 a dále rovněž tohoto přípisu na oficiálních www stránkách mojí klientky tak, aby se každému, kdo o to bude mít zájem, touto cestou dostalo odpovídajícího vysvětlení, jak se věci skutečně mají. S ohledem na Vaše minulé přátelství se pak moje klientka rozhodla, že Vám před učiněním kroků toho nezávažnějšího právního rázu, tedy před podáním trestního oznámení a před zjednáním si soudní ochrany, poskytne ještě náhradní dodatečnou lhůtu k dobrovolnému ukončení nezákonného jednání, k odstranění veškerých jeho důsledků a k učinění tímto znovu žádané omluvy. Tuto lhůtu znamenám do 28.11. 2007 včetně, když pokud by snad i tento termín měl uplynout marně, bude možnost smírného řešení věci až na další s konečnou platností vyloučena. Je tedy skutečně výhradně na Vás, jak se k dané záležitosti postavíte.
Znovu očekávám Vaší zprávu o tom, že věci byly uvedeny do naprostého pořádku.
Znamenám.
JUDr. Miroslav Mašek
Zde v zast. pí. Mgr. Jany Čechové