Jsem asi opravdu prilis mlady na to ,abych pochopil sedesata leta a prilis stary na to abych pochopil,jak pracovat s computerem.
Muzete mi vysvetlit,jak mam xakru hlasovat?
na začátku "v hlavičce" tohoto fóra, najdete anketku a několik předvolených odpovědí, zaškrtnete tu jedinou dobrou a odkliknete - hlasuj, nebo tak nějak
To ujde ne? Jen nevím Ivko, zda-li půjdu v sobotu na svod nebo v neděli na bonitaci, neboť bych se jeden z těch dnů chtěla vystavit slunci Asi zvítězí bonitace, doufám, že tam bude někdo kousat Posílám pozdrav do studeného Estonska.
Jasan, hned jak to jde. Taky nechápu, proč to mají na dva dny, nepředpokládám, že na svod bude 60 zvířat a 20 na bonitaci . Ty časy jsou už dávno pryč. Navíc přece nováčci by měli možnost vidět uchovnění - bonitaci.
Bonitace by se stejně měla zrušit. Je to jen habaďůra na lidi. Kdo chce, vždycky proleze o tom jaké zvíře je, to vůbec není. Raději, kdyby lidi investovali peníze do zdravotních vyšetření. Já jsem zastáncem volného chovu.
Já volnému chovu nevěřím - lidi jsou lidi - pořád budou podvádět, at jde o povahy, nebo o výsledky testů !!! Já naopak bych byla pro sjednocení chovatelských podmínek v rámci IDC, to je podle mě cesta. Na vytvoření podmínek by se měli podíleti veterináři a genetici. Ne jen samotní chovatelé.
Ale IDC zcela jednoznačně propaguje ZTP jako zkoušku povahy - bonitaci. Dokonce od roku 2006 musí mít pes k zadání titulu Světový vítěz IDC tuto bonitaci, nebo musí absolvovat kousání před výstavou. ZTP se dnes skládá po celém světě, bohužel jen u nás není dostatek zájemců