Jinak takové malé shrnutí.
S výcvikem podle videa jsme začali někdy začátkem února, po té co jsem našel tyto stránky. Celý dosavadní postup jsem zrušil a započal s míčkem u kolíku a pamlsky. Když se výsledky nedostavovaly cca po měsíci, začal jsem se stávat skeptickým
a hle, během krátké doby se něco zlomilo
a pesan začal na vycházkách vyžadovat míček a hru. Když jsme doma cvičili obraty na místě, začal hledět vzhůru, očekávaje pamlsek. No a největší zážitek, který jsem s ním prožil byla chůze u nohy na place. Měnil směry, zastavoval, zkusili jsme i osmičku, zrychlit i zpomalit a to vše bez nějakého cukání, neustále se pohyboval s pohledem upřeným nahoru - no něco úžasného
(zatím odměňuji jen pamlsky). Sice mouchy to ještě pořád má, ale ta změna byla úžasná - pro mě neznámá. Teď jsme přikročili k přivolaní a začínáme pilovat obraty na místě. S míčkem zatím máme občas výpadky, někdy se stává, že nejeví o hračku zájem
– není to ještě pro něj priorita a asi páchám někde i nějakou chybu.
Také se postupem času začínají hromadit otázky. Zajímalo by mě, jak si sestavit trénink. Zda cvičit i vícekrát za den, nebo jen jednou denně. Jak má být asi cvičební jednotka dlouhá a kolik jich dělat v jednom tréninku a s jakým časovým odstupem. Jakým způsobem vůbec sestavit trénink Zda procvičit postupně všechno nebo se každý trénink soustředit jen na některé části. Je možné se něco na toto téma dovědět?