Obávám se, že tobě rozumí každý a to, i kdyby nechtěl...obrázek nechť si každý udělá sám. Ta omáčka okolo, je jen omáčka, ale ten prvotní fakt i akt je svinstvo...a dejme tomu i takové zneužití moci. A je velká škoda, že DKČR stále nezveřejnil postoj Kontrolní a revizní komise, byť tak měl učinit do pátku večer - tj. tak, aby postoj byl všeobecně znám, do data Klubové výstavy, nikoliv po ní. Kontrolní a revizní komise klubu sice nemá žádné rozhodovací právo, nicméně by měla nezaujatě prozkoumat, správnost postupu předsednictva.
Na žádost paní Marie Klvaňové, zveřejňuji kopii stížnosti.
V Praze 26.6.2009
Věc: Stížnost na Dobrman klub ČR ve věci bezdůvodného nepřijetí psů na Klubovou výstavu DKČR 5.7.2009 v Praze.
K rukám: Předseda ČMKU – MVDr. Lubomír Široký
Předseda Výstavní komise – Ing. Radovan Lysák
Předseda komise pro rozhodčí – p. Miroslav Václavík
Obracím se na Vás se stížností na Dobrman klub ČR, který svým rozhodnutím porušuje veškeré Stanovy jak ČMKU , ČKS a zároveň i Stanovy Dobrman klubu ČR.
DKČR jako pořadatel Klubové výstavy, která se koná 5.7.2009 v Praze, nepřijal přihlášku mé feny A´Sara Nigre from 14th Meridian a následně ani nepřijal psa Berry from 14th Meridian z mého odchovu, kterého má majetku pan ing. Daniel Bilý. Důvody rovněž nebyly sděleny.
V příloze Vám zasílám vyjádření jednatelky klubu sl. I. Haiderové, který mi zaslala mailem a ve kterém mě upozorňuje na to, že mě nepřijmou na výstavu z důvodu, že prý panují nějaké pochybnosti o korektnosti posuzování rozhodčího pana T. Bechta z Německa.
Mou přihlášku tedy skutečně nepřijali,ale zdůvodněno bylo odvoláním na čl. 11 odst.d) Výstavního řádu ČMKU. Tedy bez udání jakéhokoliv důvodu.
Článek 11 - Podmínky přijetí na výstavud) Pořadatel má právo nepřijmout přihlášku kteréhokoliv vystavovatele na jím pořádanou výstavu. O této skutečnosti je však povinen dotčeného vystavovatele neprodleně písemně informovat, a to nejpozději do deseti dnů po obdržení přihlášky.
Ráda bych ocitovala dosud platné Stanovy Dobrman klubu ČR, který je podle mě porušen:
Článek 6 - Práva členů
1. Základní práva členů jsou:a/ účastnit se podle svých možností, schopností a zálib akcí organizovaných Klubem.
Dále se domnívám , že je porušován Výstavní řád ČMKU:
Článek 3 - Druhy výstavPodle rozsahu a místa pořádání se výstavy dělí na:
a) oblastní a krajské
b) klubové (CAC, CAJC)
c) speciální (CAC, CAJC)
d) národní (CAC, CAJC)
e) mezinárodní (CAC, CAJC, CACIB - FCI)
b) Klubové výstavy: pro plemeno a klub mohou být pořádány jedním klubem v jednom kalendářním roce 2 klubové výstavy pro plemena sdružená v příslušném chovatelském klubu, se zadáváním titulu CAC a CAJC. Zadávání titulu klubový vítěz viz článek 6, písmeno c) VŘ ČMKU.
Takto pořádané výstavy musí být přístupné pro všechny jedince příslušných plemen, pokud splňují obecně platné podmínky. Pořádání klubových výstav bez zadávání titulů CAC a CAJC toto ustanovení VŘ ČMKU neomezuje.
Domnívám se, že jednání Předsednictva Dobrman klubu ČR je diskriminující, které se zájmovou a sportovní kynologií nemá vůbec nic společného a obracím se na Vás o pomoc s řešením, ještě před tím, než bych o tomto přístupu DKČR a jejich obvinění rozhodčího z nekorektnosti posuzování byla nucena informovat vysílající Německý VDH a rozhodčího samotného, protože toto rozhodnutí Předsednictva DKČR mě opravdu velmi uráží a samozřejmě chápete i ten fakt, že je pro mě Klubová výstava takovým kynologickým svátkem a chci se jí zúčastnit.
Podotýkám, že jsem řádně platícím mnohaletým členem DKČR, nikdy jsem nebyla jakýmkoliv způsobem kárně postihnuta.
V letošním roce jsem reprezentovala Českou republiku na MS Dobrmanů v německé Apoldě, kde jsem se umístnila na 16. místě. Ale možná, že právě za tímto zákazem stojí relativní úspěšnost mé feny a mých odchovů.
Děkuji Vám
S pozdravem
Marie Klvaňová
Tel.: +420 774668891
e-mail:
dobermann@atlas.cz