Moc děkuju za pochvalu i za cenné rady.
1.) Myslím, že Proximo nemá problém (uskočení od stopy
) s mravenci, ale špatnou zkušenost s bodlákem, která se mu promítne, pokud ho polechtá tráva na čumáku. Bodlákům se vyhýbám a pevně věřím, že lechtání trávy časem přestane vyhodnocovat jako nebezpečí . . .
2.) Předmět rád zavedu do výcviku - už jsem se těšil na nějaký pokrok
Ale dotaz: Ve videu v Abecedě říkáš „ten pamlsek POD tím předmětem…“ a tady píšeš „Maso NA něm…“ Takže: POD nebo NA nebo je to jedno? Promiň, že slovíčkařím, ale nerad bych zase něco po…
3.) Rád zavedu i krmení na stopě.
Nicméně zase se doptám na detaily: Proxima krmím 5 až 6 krát týdně vždy večer po deváté hodině. Stopu dělám obden vždy ráno - nejsem utahanej a do práce nespěchám Jak bys to zkombinoval? Krmit ráno - někdy na stopě někdy doma nebo krmit výhradně na stopě (jen 3 až 4 krát týdně) nebo dělat stopu (i když nerad) odpoledne - večer případně častěji (5 až 6 krát týdně) . . . Dalším variantám se nevyhýbám - chci to dělat dobře . . .
4.) Kroky s masem zatím vynechávat nebudu - nerad bych v budoucnu přibrušoval „ostnáček“ …
5.) Do dvou šňůr určitě půjdu - snad to zvládnu a nepokazim, co jsem doteď vybudoval . . .
Je někde detailně popsáno jak na to?
6.) Předpokládám, že všechny změny mám zavést postupně a ne najednou - doporučíš mi nějaké pořadí nebo je to jedno?
Předem děkuju za další čas, který věnuješ mně a mému psu - VÁŽÍM SI TOHO. DÍKY!