od Kristýna » ned kvě 09, 2010 5:45 pm
Dobrý den pane Šilhavý, prosím o radu, často venčím mé kamarádce psa madarského ohaře Brita. Je mu rok a začal mi utíkat, protože bydlíme na vesnici, kde chodím venčit do polí, tak jakmile ho odepnu z vodítka okamžitě střelhbitě je během vteřiny z dohledu. Když ho vypustím, tak jakmile vyrazí a vzdálí se tak volám KE MNĚ! Ale nereaguje a vidím ho běžet do neskutečné dálky. Po asi tak půl hodině přiběhne a ode mě je pochválen. Nechci ho trestat za to, že přijde. Ale na druhou stranu mi připadá podivný ho chválit za to, že na přivolání nereaguje hned, ale až za půl hodiny, kdy on sám chce. Prosím Vás, mám se snažit za ním běžet a když ho náhodou dostihnu tak tam ho zmlátit, ale zase bych potřebovala vědět jak. Chytit ho za kůži za krkem, cloumat s ním nebo ho otočit na lopatky a bít ho. Nebo si vzít s sebou tušírku a zbít ho s ní? Nemám žádné zkušenosti s trestáním psů, vždycky stačil zvýšit hlas, ale to na Brita fakt neúčinkuje. Už jsem také uvažovala, že bych u vás koupila elektrický obojek, ale nemám s ním žádné zkušenosti. Budu ráda za každou radu, protože jsem sice zatím v klidu, pes se proběhne, ale pořád je tam velké nebezpečí, že ho nějaký myslivec odbouchne.
Moc Vám děkuji. S pozdravem Kristýna