AlliV píše:Ahoj, Ari je šestiletý bostonský terrier a nemá rád věštší psi než je on sám. Malí psi ho nezajímají (dokonce přednimi i uteče, když na něj zavrčí), se stejně velkými psi si hraje, ale jak potkáme většího psa, tak ho nezajímá nic jinýho než mu jít vyprášit kožich
. (Neplatí to, ale u psů s kterými se pravidelně stýkáme. S těmi je kamarád) Nevím proč to dělá, jestli trpí něčím jako "komplexem malého psa", nebo by mě zajímalo, co dělám špatně? Ari je aktivní, inteligentní pes, ale tohle se mi nějak nepodařilo odstranit.
Hezdý den a Dík za odpověď
Podobný problém mám doma taky. Jen s tím rozdílem, že je to u 4,5 letého stafbula, který byl pes, který nic neřešil, se všemi se domluvil ( většina psů mu sama uhla) , pokud uznal, že je pes "silnější", tak uhnul on. Sice jsem řešila , po několika napadení ze strany jiného velkého psa, to, že mi po psech toho plemene začal vyrážet, ale docela rychle se srovnal.
Tehle pes se mi během dvou let změnil díky nemoci v psa, co sice ty, co známe neřeší - míjí je, nehraje si, spíš se vyhne. Ale jakmile k nám letí cizí pes, tak ho musím povelem zklidnit, protože jinak by vyletěl ( řev, zuby.. nekousne) . Ztrácí sebevědomí, jistotu. Nestojí ani o mazlení s lidmi, chce mít jen svůj klid a hraje si akorát s vybranými fenami ( samo že s tou "svou" - tu miluje) a to ještě ne vždy. Nebývá mu moc dobře , takže ho většinou zajímá jen se projít, vyvenčit se, počmuchat si a pak domů do pelíšku.Někdy má super dny a to se přetahujeme o peška, snaží se na poli ulovit myšičky, našlapu mu stopu... v ty dny je pak i mnohem jistější a psy v podstatě neřeší.
Vyřešila jsem to, že prostě nesmí vyjet . Musí sedět nebo ležet a JÁ psa buď zaženu, nebo musím udržet od mého psa - púokud je cizí pes agresivní. Anebo pokud se jen míjíme, tak musí jít u nohy a já ho motivuji na sebe - koko, hračku.
Zvláštní je, že pokud pes jde s námi, tak si ho sice hlídá po očku, ale jinak ho cizí pes nezajímá.
Zajímalo by mě, jestli jde vůbec pes, co nemá rád velké naučit aby si s nimi třeba v budoucnu hrál. tolerovat a nevyjíždět to naučit jde, ale zbytek?