Jano, přijde mi, že si ty příspěvky ani nečteš. Jednou to napíšeš tak, podruhé zase úplně jinak. Asi máš v hlavě pořádný guláš. V té 95% vlhkosti se ani nedivím.
Toto není téma o tom, co se dělo v DKČR za dob pana Jáska (můžeš založit a můžeme diskutovat...), ale téma zákazu vystavování člena klubu na klubové výstavě.
Já osobně pana Jáska vůbec nemusím a v tomto se mé názory nezmění. Nehodlám vůbec komentovat jeho předsednictví v klubu ve kterém nejsem členem, může mi být srdečně jedno, kdo na jakou výstavu jde, protože své osobní psy stejně povětšinou nevystavuji. Nehodlám se jej ani nijak zastávat. Jen stále nechápu, proč by za jeho činy měla trpět jeho přítelkyně (budiž ty a mnoho dalších ji pro její výstřední chování nemusíte) a už vůbec nechápu proč by měl trpět majitel jejich odchovů. Celé je to absurní. Mě přijde, že si tímto někdo léčí nějaký osobní spor. Když není schopen vyřešit to v soukromí a osobně a třeba i pěstí, tak se mstí podle prostřednictvím nějakých dle mého názoru protiprávních nařízení ČMKU a chovatelského klubu. Bohužel tím ukazuje cestu, jak znepříjemnit život nebo se příště pomstít i někomu jinému. Někomu, kdo v té době zrovna nebude v kurzu. Je to jednoduché, na ty neposedy už máme páku, že? Příště jim třeba zakážeme start na závodě nebo na mistrovství světa (viz. ty absurdity o chování representanta - a ponožky musí být stejně barevné
...), zakotvíme to pěkně v normativech - nikdo nesmí nic a bude, jen držet hubu a krok
Jano už konečně přestaň sem tahat nějakou zaujatost rozhodčích, jsou to jen tvé spekulace, nic víc. DOBRÝ ROZHODČÍ SE NENECHÁ OVLINIT ZNÁMOSTÍ ČI PŘÁTELSTVÍM, ALE POSUZUJE JEN A JEN PSA. Pokud tomu tak není, je to jen a jen jeho vizitka a do dané země jej třeba už příště nikdo nepozve... A zkus přijmout ten fakt, že A´Sara a Berry jsou nad českým průměrem (v exteriéru). Berry se dodělává, má sice mnoho vad, ale je to pes na první pohled velmi líbivý a většinou se i super presentuje. Nebyla jsem na většině výstav, ale např. v ČB nikdo lepší ve psech nebyl. Tak o co jde, že se ti osobně nelíbí? Že se ti líbí dogomani a máš jiný vkus? Tvá věc. Je taky dost úsměvné poukazovat na nějaké figuranty a závody. Pokud někdo vrcholově cvičí, tak většinou trénuje na všechny ty svazové figuranty. Zase tolik jich není. Navíc 99% svazových figurantů nepodá jiný výkon u psa na závodě, se kterým trénuje. Tím by si totiž sám sobě podřezal větev a na závody by jej pak už nikdo neobsazoval.
K tvým množitelským aktivitám se už nevyjadřuji, nechci strhnout tuto diskuzi na věčné téma Čechová. Zkusíme založit novou rubriku a já přidám pár zajímavých smajlíků
a můžeme se kočkovat po večerech a ve chvílích volného času
Já už stanovisko KRK znám, ale počkáme si na oficiální verzi, která má být zveřejněna do pátku na webu DKČR.