od Ludek » úte čer 30, 2009 8:43 am
Neexistuje ideální vláda.Věřte, neexistovala a zcela jistě existovat nebude. Existuje však ideální vedení. A to mi věřte. Alespoň pro nějaký čas ideální,neb ideály se velmi často a velmi brzy hroutí. DKČR již léta nemá vedení,ale vládu. To je velký rozdíl. A je to již léta vláda špatná. Příliš se tím nezabývám a pokud jsem nemusel hájit sám sebe,tak jsem se ani neozýval. Krom jediného případu. To když jsem před pár lety bránil demokracii.
Bylo to na členské schůzi DKČR a řešila se tam osoba Jany Čechové. Záměrně nepíši přestupek,který byl oznámen anonymním dopisem. Jednalo se snad o to ,že se krom jiného vydávala za předsedu DKČR,byť byla jen členem předsednictva a vůbec. To a vůbec je patrně nejvýstižnější,co tehdejšímu předsednictvu vadilo.
Stalinistickým způsobem jež je mi znám,neb byl proti mě použit před mnoha léty také se podle předem připraveného scénáře ukázala přikyvujícímu plebsu její nehezká ba záškodnická činnost a začalo se připravovat hlasování nejen o jejím odvolání z předsednictva,nýbrž i o vyloučení z DKČR. Důvod byl v podstatě jeden jediný. Obecná antipatie.
Nedalo se neozvat. Je až s podivem,jak velké procento přítomných se domnívalo,že je to díky mým sympatiím vůči ní. Ne. Bránil jsem tím demokracii,to znamená každého jednoho a také sám sebe. Je jednoduché se stát obětí honu na čarodejnice. Celá záležitost nakonec,neb rudá úderka výboru byla zviklána mými argumenty a hlavně přítomní otevřeli oči,skončila odchodem slečny Čechové z výboru. Děkovala mi po schůzi velmi.
Teď hájí rozhodnutí výboru,zakázat účast na KV feně,která je silnou konkurencí kdekomu i jí samé.Čert to vem. Ona taková prostě je.Alespoň má ale důvod. Nechápu ale důvod těch ostatních,kteří svým mlčením tiše souhlasí s něčím tak nepochopitelným.
Také mne překvapilo,že se tak dle JČ děje díky božím mlýnům. Miroslav Jásek nebyl nikdy mým předsedou.Takovýto člověk neměl v čele klubu co dělat.S tím souhlasím. Lídrem má být přeci ten,komuž jde o budoucnost plemene více jak o výhody z funkce plynoucí. Nelze ale připustit jakoukoli mstu. To je přeci zlořád nad zlořády. A tak tedy opět můžeme býti svědky,že jest cosi prohnilého v království Dánském. A když už jsem u citace z nejznámějšího příběhu o zradě ,nemohu nevzpomenout člena výboru Zdeňka Sasku. Neznám slizčího člověka patrně. Může to být ale jen subjektivní pocit. Objektivně však byl on jedním ze strůjců snahy ovládnout před lety DKČR dosazením "mrtvých duší" mezi členy a tím s pomocí jejich hlasování převzít moc za účelem vlastního prospěchu,respektive prospěchu skupiny které byl členem. Následovala mimořádná členská schůze a Z.Saska byl na rok vyloučen. V prvním možném okamžiku po svém návratu se nechal zvolit znovu do předsednictva.K tomu je potřeba opravdu silný žaludek.
Výbor DKČR nepracuje dobře.Mnohdy pracuje dokonce tak,že jde proti usnesením členských schůzí - t.j. proti vlastním členům.
Kupříkladu odhlasovanou snahu o znovulegalizování kupírace, v okamžiku pořádání akce pro kupírované psy v Klánovicích okamžitě přehodnotil tak,jak se mu nejlépe hodilo,aby vypadal co nejlíbezněji v očích ČKS.Patrně,neb v osobní důvody nechci věřit a tudíž o nich nechci polemizovat.
Anebo odhlasovanou snahu o znovusloučení obou klubů utnul prosazením podmínky členství ve výboru pouze těm,co nemají v druhém klubu členství. Těch už je jen pár a tímto se lehko drží sesle na palubě. Kdo jiný by měl být peacemakerem než osoba znající poměrů v obou klubech a mající důvěru členů?
Toto jsou jen dva příklady. Musím na stopu a nemám čas na nějaké vypisování.
Jen jeden návrh na konec. Svolejme mimořádnou členskou schůzi a zamysleme se společně nad budoucností. Nejen klubu,ale hlavně vymírajícího dobrmana. Na jeho záchranu máme už jen málo času,pokud vůbec možná je. Neztrácejme tedy naši energii vzájemnou likvidací.