od Ludek » stř kvě 02, 2007 9:17 am
Zdravim z Estonska.Jak je patrno,tak ctvrtecni trenink nestihnu.Tak tedy pristi tyden je v utery 8.5 a ve ctvrtek 10.5. nacvik ZTP a obrana.A ted nevim,zda třeba 8.5. není statni svatek,pokud ano,tak bychom mohli jit třeba i na stopy a trenovat poslusnost – nemusi mit zajem fsichni,ale třeba jen negdo - takze mi dejte vedet a spolecne nejak vymyslime cas uterniho treninku – pokud ten svatek je.Prijedu v utery rano,sice budu po 16 – 20 hodinach rizeni auta,ale snad par psu zvladnu.A také budu v jiste roztomile nalade a to proveri vas nezlomny entuziasmus,ucinit z vasich nejlepsich psu na svete,jeste lepsi psy na svete.
A ja se tu ted mam nadherne,jak jsem jel na sever - tentokrat jsem zde vyjimecne autem, protoze vracim do Finska feny – mel jsem stále vetsi a vetsi pocit,ze ridim nikoli automobil,nybrz stroj casu.Nic prevratneho,zadny chronoplan vyssi tridy,jen takovy obycejny,jenz mne vracel o pouhe dny ci tydny,no zde na konci cesty se da rici,ze snad i o mesice.Zpocatku to bylo videt jen na venkovnim teplomeru,jez postupne klesal – jel jsem v noci – az pod bod mrazu.Rano,kdyz vysvitlo slunce,byla cela krajina zahalena do mraziveho oparu a postupne zacala, kycovite svezi jarni zelen ubyvat,prosvitaly hnedosede vetve spicich stromu,az se kraj zmenil na unorovou depresivni beznadej,ze jaro snad nikdy neprijde.
Tady chodi vsichni v zimnich satech s kulichy na hlavach a ke vsemu tu uplne zakazali,prodej jakehokoli alkohou do odvolani,pro nepokoje v Tallinnu,kde se hadaji o sochu rudoarmejce osvoboditele a kde potomci matky Rusy,ktera je zde zapomela,rabuji obchody,protoze – a to jsem zcela nepochopil – proto.Kdo tomu nerozumi,pokusim se byt srozumitelnejsi – ptal jsem se predstavitele one desetiprocentni mensiny,na ono svate pravo,take trochu vlastnit zemi jez zcela vyplenili,no a ten mi na otazku proc to delaji,odpovedel - protože proto.A tak jestli tomu rozumite,tak mi to napiste a také mi napiste,jak spolehlive prefiltrovat lih z okeny,ci jineho cisticiho prostredku,protoze jedine,co se tu da ve volnem case delat je chlastat a ted fakt není co.A mejte se fsichni. hezky.